Lentink advies?

Skip to main content

Foodproductiebedrijven. Het zijn de smaakmakers van onze economie. En meesters in de optimalisatie van productieprocessen, ziet Alexander van Twillert.

Als partner van Lentink komt hij regelmatig over de vloer bij foodproductiebedrijven. “Daar geniet ik altijd van. Het is mooi om te zien hoe achter de schermen een product tot stand komt dat je zelf met veel plezier op eet. Ook de no-nonsense mentaliteit in de sector spreekt me aan.”

Sterke focus op procesoptimalisatie

In de afgelopen decennia hebben foodproductiebedrijven in Nederland grote stappen gemaakt op het gebied van onder meer procesoptimalisatie. Ons voedsel wordt tegenwoordig geproduceerd met geavanceerde machines en deels of volledig geautomatiseerde of gerobotiseerde processen.

Winst te behalen op juridisch, financieel en fiscaal vlak

Foodproductiebedrijven zijn daardoor vaak kapitaalintensief en dat brengt aandachtspunten met zich mee. “Ik merk dat bedrijven in deze sector gewend zijn om hun productieprocessen tot in detail te beschrijven. Ze hebben ISO-certificeringen en voldoen aan de BRC-standaard, maar op juridisch, financieel en fiscaal vlak is er vaak nog winst te behalen. Bijvoorbeeld door te gaan werken met tussentijdse rapportages en kasstroommanagement. Wij helpen foodproductiebedrijven om ook stappen op deze terreinen te zetten, zodat ze op elk gebied compliant zijn.”

Leave a Reply