Lentink advies?

Skip to main content
Internationaal

Lentink.
Knowing us.

Kreston-kantoor voor internationaal ondernemen.

Bekijk hier onze visual

Internationale dienstverlening

Internationaal ondernemen kan u veel kansen bieden. Steeds meer bedrijven wagen daarom de stap naar het buitenland. Immers, die stap is kleiner dan ooit. Toch zijn er risico’s. Want elk land kent zijn eigen regels, taal en cultuur. Hoe voorkomt u dat u kansen mist? Of erger: dat uw plannen stranden? Voor advies en ondersteuning kunt u vertrouwen op Kreston Lentink. We ondersteunen Nederlandse bedrijven met buitenlandse ambities én buitenlandse bedrijven die actief zijn op de Nederlandse markt.

Wilt u ook succesvol internationaal ondernemen, waar ook ter wereld? En wilt u zich daar zo goed mogelijk op voorbereiden, zodat u geen kansen misloopt? Neem dan tijdig contact op met ons. Want hoe eerder u ons inschakelt, hoe minder risico’s u loopt. Denk aan het risico dat u niet voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Of dat u kansen mist omdat u de taal en cultuur onvoldoende kent.

1. Advies en ondersteuning

Gaat u voor het eerst internationaal ondernemen? Dan komt u voor veel vragen te staan. Ook gevestigde organisaties die nieuwe buitenlandse markten betreden, komen bij ons voor ondersteuning. Samen zorgen we dat u geen kennis en kansen mist. We adviseren u onder meer over:

 • Kennis over internationaal zakendoen
 • Mogelijke valkuilen daarbij
 • Risicospreiding

2. Belastingadvies

Zodra uw bedrijfsactiviteiten de grenzen van uw eigen land overschrijden, worden belastingkwesties een stuk ingewikkelder. Wij helpen u graag verder! Wij kennen de buitenlandse fiscale wetgeving, wij signaleren ontwikkelingen en veranderingen, en zijn op de hoogte van de mogelijkheden die de fiscale wetgeving biedt. We delen onze kennis graag met u, zodat u optimaal kunt profiteren van uw onderneming in het buitenland. We adviseren u onder meer over:

 • Internationale (fiscale) wet- en regelgeving
 • Btw-aangiften
 • Btw-advies
 • Buitenlandse werknemers: belastingheffing en sociale verzekering
 • Transfer pricing

3. Accountancy dienstverlening

U zoekt een partner met ervaring om de controle van de jaarrekening te verzorgen? Die ook een joint audit bij internationaal vertakte organisaties kan uitvoeren?

Wij hebben een gekwalificeerd team van accountants klaarstaan die ervaring heeft in de internationale dienstverlening. Zij zorgen ervoor dat bij u de (wettelijke) controle goed wordt uitgevoerd en dat u aantoonbaar voldoet aan de jaarrekeningplicht.

Dutch GAAP of IFRS?

Onze ervaring is primair gebaseerd op de Nederlandse verslaggevingsregels, maar we verzorgen ook jaarrekeningen op het gebied van IFRS of eigen internationale grondslagen. Neem contact op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

PCAOB registratie

Sinds 17 januari 2012 heeft de audit tak van Lentink een registratie bij de Public Company Accounting Oversight Board – PCAOB – verkregen. Daarmee plaatst Lentink Audit zich onder toezicht van deze Amerikaanse toezichthouder waardoor zij werkzaamheden kan verrichten voor Amerikaanse controleplichtige ondernemingen. Lentink is momenteel al regelmatig betrokken bij dergelijke cliënten.

De registratie is verkregen nadat de Nederlandse toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten (AFM),  en de PCAOB overeenstemming hadden bereikt over de wijze waarop gegevensuitwisseling door organisaties welke onder toezicht staan van de AFM met de PCAOB dient plaats te vinden.

4. Corporate finance

Onder corporate finance activiteiten verstaan wij:

 • waardebepalingen van ondernemingen, aandelenbelangen en economische claims
 • bedrijfsovernames en fusies
 • aandeelhoudersconflicten
 • doorstartscenario’s
 • het vinden van investeerders en/of financiers
 • verkoop voorbereiding op fiscaal, juridisch en financieel gebied

Hierbij helpen onze ervaren adviseurs u verder!

Als deze situaties grensoverschrijdend plaatsvinden gaan er een aantal extra factoren spelen zoals kennis van klimaat, politiek en cultuur. Dan biedt het Internationale Kreston netwerk uitkomst. Gemakkelijk schakelen met een betrouwbare en sterke adviseur ter plaatse. Wij houden de regie, zij hebben specifieke kennis van het land. Dus welk traject u ook volgt, ervaren adviseurs zijn cruciaal om slagvaardig te werk te gaan.

Als uw ambities niet bij de grens stoppen,
ook dan kiest u voor Lentink!
Neem contact op