Lentink advies?

Skip to main content

Hoe verleid je klanten om naar je winkel te blijven komen? Hoe kun je marges verbeteren en tegelijkertijd een optimale klantbeleving bieden? Succesvolle retailers denken er continu over na, weet Amelius Bos, partner bij Lentink.

“Het is voor de ondernemers in de retail knokken om het goed te doen. Omdat de marges vaak beperkt zijn, heerst er een cultuur van ‘opletten geblazen’. Scherp en creatief inkopen met een juist schappenplan is cruciaal. Ook het hele proces van inkoop, warehouse, winkel en verkoop moet vlekkeloos verlopen. Het niveau van de IT-organisatie is daarbij cruciaal. Daarnaast is het van belang om middels e-commerce een directe relatie met je klant en de potentiële klant aan te gaan. Pull-marketing is een sleutelwoord; hoe ga je klanten naar je winkel ‘trekken’?”

Wat als ik zélf de eigenaar zou zijn?

Juist vanwege de uitdagingen waar retailers vandaag de dag mee geconfronteerd worden, staat Lentink naast retailers in de winkelstraat. “Onze basisdiensten zoals de jaarrekening, administratie en boekhouding voeren we op hoog niveau uit. Maar aanvullend denken we ook mee over hoe je als retailer het beste kunt anticiperen op de continue veranderingen in het retaillandschap. Ik verplaats me daarbij in de positie van de retailer: wat als ik zelf de eigenaar zou zijn van dit bedrijf? Aan welke ‘knoppen’ zou ik draaien? Welke juridische structuur past het beste? Welke fiscale kansen kunnen we nog benutten? Welke IT-maatregelen moeten we nemen om klanten online perfect te bedienen? Welke bedrijfseconomische maatregelen kunnen we nog treffen om de winst te verhogen? Welke managementinformatie moet wanneer beschikbaar zijn?”

Ook oog voor persoonlijke situatie

Daarbij verliest Amelius nooit uit het oog dat retailers niet alleen ondernemer zijn, maar ook een privéleven hebben. “Ik kijk daarom ook naar wat iemand geregeld heeft voor de momenten dat het leven anders loopt dan je had gedacht. Stel dat je arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden? Wat als je wilt stoppen of gaat scheiden? Hoe raakt dat dan zowel je privéleven als je bedrijf? Dat brengen we met een scan in kaart voor ondernemers, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken.”

Leave a Reply