Lentink advies?

Skip to main content

Je kunt kinderen pas echt goed aandacht geven, als alle randvoorwaarden in je peuterspeelzaal of kinderdagopvangbedrijf goed geregeld zijn. Daar helpt sectorspecialist Watchik Akopjan van Lentink ondernemers in deze branche bij.

“De meeste ondernemers in de kinderopvangsector zijn echte vakmensen. Hun drive en passie zit in het bieden van de best mogelijke opvang voor kinderen. Ik snap dat ze het liefst daarmee bezig zijn, dus daarom ondersteun en ontzorg ik ze zoveel mogelijk bij de dingen die minder leuk, maar wél belangrijk zijn”, zegt Watchik, senior manager controlepraktijk bij Lentink.

Subsidiecontroles en verantwoording

Het gaat dan bijvoorbeeld om de uitvoering van subsidiecontroles of de verantwoording richting gemeenten. “Ik werk daarbij intensief samen met de ondernemers, omdat ze vaak niet exact weten wat er allemaal moet gebeuren en wat er allemaal komt kijken bij zo’n subsidiecontrole. Onze werkaanpak is hands-on. Als je iets zelf wilt of kunt, dan doe je dat. Loop je vast? Dan zijn wij er voor je. Daarnaast adviseren we ondernemers hoe ze verantwoordings- en controleprocessen kunnen verbeteren.”

Belangrijk voor de maatschappij

Watchik geniet van zijn werk voor bedrijven in de kinderopvangsector. “Kinderopvangbedrijven en de peuterspeelzalen spelen een belangrijke rol in de maatschappelijke en sociale vorming van kinderen, heb ik van dichtbij gezien toen mijn eigen kinderen er naartoe gingen. Deze branche is ontzettend belangrijk voor onze maatschappij. Dat ik daar als accountant een bijdrage aan kan leveren door ondernemers goed te begeleiden, geeft me veel energie.”

Leave a Reply