Lentink advies?

Skip to main content

Bart Westland

Functie: registeraccountant

Stuur een e-mail

“Accountant wordt ook data-analist.”

In 2006 ben ik in dienst gekomen bij Lentink als assistent-accountant. Daarvoor had ik economie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Mijn werk bij Lentink combineerde ik met de post-masteropleiding registeraccountant aan de VU. Gelukkig is er bij Lentink oog voor collega’s die studeren. Je wordt niet helemaal volgepland, zodat je ruimte houdt om te leren. Daarnaast is het klantenpakket divers van de ZZP’er op de hoek tot het internationale grootbedrijf.

Van assistent-accountant naar registeraccountant
Ik heb mij bij Lentink kunnen ontwikkelen tot een allround register accountant met speciale aandacht voor IT. Mijn klantenpakket bestaat voornamelijk uit (middel)grote (inter)nationale controleklanten in de handel en bouw, diverse (zorg) stichtingen en ook kleinere samenstelopdrachten in diverse branches. Naast het jaarrekeningwerk horen daar ook bijzondere opdrachten bij zoals subsidiecontroles en advieswerk.

Boeien, binden en samenwerken
Inmiddels ben ik één van de partners. Als partner moet je medewerkers kunnen ‘boeien’ en klanten kunnen binden. En natuurlijk moet je goed kunnen samenwerken met de teamleden en klanten. Ik geloof daarbij in de kracht van het samendoen. Dat geldt ook voor mijn werkzaamheden buiten Lentink in de ondersteuning bij diverse kerkelijke en sportactiviteiten.

Financiën én data-analyse
Ik ben binnen Lentink medeverantwoordelijk voor de controle-praktijk en daarnaast heb ik speciale aandacht voor automatisering en data-analyses. We volgen de ontwikkelingen op de voet. Belangrijk, want het vak accountant verandert snel. Een accountant is van oudsher vooral een financieel persoon, maar hij moet nu ook de data van klanten interpreteren. Die kennis rondom analyses wordt steeds belangrijker. Dáár zetten we met ons kantoor sterk op in.

Direct contact met Bart
Telefoonnummer: 035 – 5232 575
Mobiel nummer: 06 – 2909 7078